De dirigente

Ada Bakelants (°1975) groeide op in een kunstenaarsgezin en ging naar de muziekhumaniora van het Lemmensinstituut Leuven. Daar studeerde ze piano en blokfluit. Nadien behaalde ze aan het Antwerps conservatorium het Masterdiploma Muziek als pianiste bij Levente Kende &  Robert Groslot. Ze behaalde in 2016 als één van de eerste het diploma van postgraduaat voor kinder-  en jeugdkoor directie aan het concervatorium van Antwerpen. Ze werkt zich steeds graag bij tijdens diverse bijscholingen en workshops.

Ada was tot 2009 dirigente van kinderkoor Wielewalen en jongerenkoor Keramiek in Westmalle.In 2005 mocht Ada het Cecilakoor Merksem  – later Koor Floriaan – overnemen van Leo Wuyts die het 30 jaar lang bezield had gedirigeerd.
Naast moeder van vijf kinderen is Ada ook dirigente van 2 kinderkoren in de lagere school de 7-sprong, werkt ze samen met Amaj  (het vroegere Jeugd en Muziek) en heeft ze haar eigen muziekpraktijk  www.sterlingmuziek.be die nu uitgegroeid is tot 4 koren voor kinderen van 4 jaar tot jong volwassenen van 26 jaar en pianolessen voor alle leeftijden.

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close